zondag 11 april 2010

Magere melk en kaas, of toch maar de lekkere vette?

In Australie is er een onderzoek gedaan waar volwassenen 15 jaar lang gevolgd zijn en waarbij gekeken is naar de relatie tussen de consumptie van melkproducten en sterfte. Er was geen verband tussen de totale consumptie van melkproducten en sterfte. Er is wel een andere relatie gevonden: personen die volle melkproducten gebruikte hadden 69% minder kans op sterfte door hartklachten dan mensen die geen, of magere melkproducten gebruikten.

In tegenstellen tot wat veel mensen denken is er nooit bewijs gevonden dat volvette melkproducten van invloed zijn op het krijgen van hartklachten. Nog sterker: recent onderzoek wijst uit dat volle melk, boter en kaas zelfs het risico verlagen, vooral het risico op een beroerte. Wat wel een voor een groter risico zorgt is margarine! Vitamine A, K2, E, D, gezond vet (middellange verzadigde vetketens en omega-3) zitten opgeslagen in het vet. Haal het vet eruit, en je verlies ook veel vitamines en andere gezonde stoffen...

Volle melk, kaas, en echte boter. Dat is gezond! (En nog lekkerder ook trouwens!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten