woensdag 27 oktober 2010

Biertje? Ja, doe er dan toch maar eentje!

Het was toch biervrij en glutenvrij? Bierbij beviel prima, glutenvrij is pittiger. Eerst het makkelijke gedeelte: geen bier. Makkelijk vol te houden, en prima bevallen. Ik heb wel af en toe een whisky gepakt, maar geen bier. Ook erg handig als je een keer in een andere stad op stap wil: gewoon de hele avond aan het water. Voordeel is dat je de volgende dag fris uit bed stapt, zelfs als ik redelijk wat whisky op heb voel ik me de dag erop beter dan als ik een sloot bier op heb. Geen opgeblazen gevoel of andere ongemakken. Het nadeel is wel dat als je midden in de nacht na een stapavond thuis komt dat je behoorlijk wakker bent en dus niet zomaar in bed ploft en 3 seconden later al slaapt. Een ander nadeeltje was toch wel dat ik af en toe graag in een echt speciaalbier cafe kom, biertje, babbelen, en als je geen bier drinkt heb je daar eigenlijk weinig te zoeken, al hebben ze ook whisky.

Glutenvrij is veel pittiger. Dag 1 ging eigenlijk al een keer mis, ik nam 'blind' een kruidenmix mee voor in het gehakt en dacht pas toen ik het bij het gehakt mikte: ahhhh, paneermeel, gluten... Dus de volgende dag zelf een berg verschillende kruiden ingeslagen. Mijn eigen kruidenmix was prima! Gewoon bekeken wat er in de mix zat, en dan zelf met eigen kruiden een mix gemaakt. Prima. Maar glutenvrij heb ik toch niet doorgezet. Het zit echt overal in, soms maar in kleine hoeveelheden. Een keer een frikadel ofzo is toch wel lekker, zelfs daar zitten gluten in. 

Dus wat nu?
Helemaal gluten en biervrij gaat mij nu te ver. Ik ben niet super overgevoelig voor gluten, dus voorzie ook geen hele grote problemen als ik soms een biertje pak, of af en toe een broodje eet. Sommige mensen kunnen echt niet tegen gluten, anderen hebben er minder of geen problemen mee. Ik ga brood, pasta en rijst geen standaard componenten van mijn maaltijden maken, maar ga er ook niet echt een probleem van maken. 

Standaard dus niet elke dag brood ofzo, maar als ik volgende week tapas gaat eten gaat er toch ook wel een stuk brood bij sneuvelen. En ik zal toch eens glutenvrij brood kopen om af en toe eens te kunnen pakken.
Gluten zitten zo veel producten verstopt. So be it! Misschien op den duur minder voorverpakt standaard spul, maar nu kan ik niet wakker liggen van wat gluten in een zakje kruidenmix ofzo. 
Als ik op stap ga, niet telkens aan het bier. Een speciaal-biertje is prima, en af en toe een gekke stapavond met bier, maar niet bij elke gelegenheid waar een biertje wel zou passen meteen ook weer een flesje, of een sloot, bier erbij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten